D66 Leiden kiest Paul Dirkse

 

De leden van D66 Leiden kozen vorige week Paul Dirkse als hun lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezing die in maart volgend jaar gehouden wordt. Bij een (digitaal) opkomstpercentage van 30% kreeg hij een ruime meerderheid. Jeroen Slobbe, voorzitter van D66 Leiden: “Ik feliciteer de kandidaten met de democratische, vriendschappelijke en inhoudelijke gevoerde campagne. Met Dirkse kiest D66 een Leidenaar met hart voor de stad”. “Er is een goede campagne gevoerd tussen hem Jeffrey van Haaster, Lodi van Brussel en Timo Gubbens.

Paul Dirkse, de huidige wethouder Onderwijs, Duurzaamheid en Sport, bedankte de leden voor het in hem gestelde vertrouwen. Volgens hem heeft de D66 Leiden zoveel kracht en kwaliteit om samen een koers uitzetten waarin iedere Leidenaar zich uitgenodigd voelt om mee te doen.”

Jeffrey van Haaster, fractie voorzitter in de gemeenteraad: “Met de keuze voor Paul Dirkse als lijsttrekker heeft de afdeling D66 Leiden een koers van vernieuwing ingezet. Voor mij betekent dit, dat ik mij na deze raadsperiode niet opnieuw verkiesbaar stel. Na acht jaar trouwe dienst zwaai ik in maart 2018 af en maak graag plaats voor nieuw D66-talent in de gemeenteraad. Of ik terugkeer als wethouder? In de politiek moet je nooit iets uitsluiten, maar op dit moment ligt dat niet voor de hand. Ik ga me ook oriënteren op nieuwe kansen buiten de Leidse politiek”.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *