Leidse CDA leden kiezen hun lijsttrekker

Woensdagavond 31 mei presenteerden de drie kandidaat CDA-lijsttrekkers zich voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. In het politiek café van de Christen Democraten die avond beantwoordden zij, Roeland Storm, Patrick Meijer en Joost Bleijie. vragen van de geïnteresseerden. Het Leids Nieuwsblad stelde aan de drie kandidaten alvast drie (dezelfde) vragen: Waarvoor heb je je in de gemeente politiek de afgelopen periode (vooral) ingezet;  waarom denk je dat jij de aangewezen lijsttrekker bent en wat drijft je om je kandidaat te stellen?

Roeland Storm: Als raadslid heb ik mij ingezet voor een veiliger Leiden door onder andere aandacht te vragen voor overvallen in de Stevenshof en problemen in het Jacques Urlusplantsoen.  Daarnaast heb ik problemen gesignaleerd bij het meldpunt Huiselijk Geweld en kindermishandeling Veilig Thuis én oplossingen aangedragen. Meer groen in de wijken voor spelende kinderen de aanleg van het Korte Vlietpark in het bijzonder, hebben mijn aandacht gehad. Ik ben een man van de wijken die midden in de Leidse samenleving staat. Als lijsttrekker en politiek leider wil ik voorop gaan in de strijd  maar tevens ruimte laten voor mijn fractie- en partijgenoten om zich volop te profileren en te ontwikkelen. Het CDA heeft leden nodig die ruimte krijgen, initiatief kunnen pakken om zo te laten zien welke CDA-waarden node worden gemist in Leiden.

Patrick Meijer: Ik wil mij vooral inzetten voor voldoende vrijwilligers om mensen te helpen die een steuntje in de rug nodig hebben. Dat breng ik nu al in de praktijk als voorzitter van de Present Leiden.  Als kind van dove ouders weet ik hoeveel verschil het maakt als je een beetje steun om je heen hebt om helemaal mee te kunnen doen op de arbeidsmarkt, in de sport en op school. Het CDA is voor mij dé partij van vrijwilligers en verenigingen. Met het CDA en anderen wil ik me er in de gemeenteraad sterk voor maken dat zij meer ruimte en waardering krijgen. Eerder liet ik in de gemeenteraad zien, bijvoorbeeld door voor mantelzorgers een parkeervergunning mogelijk te maken. Met mij als lijsttrekker is het CDA de natuurlijke bondgenoot van alle vrijwilligers en verenigingen. Daarom hoop ik dat de CDA-leden mij op 21 juni als lijsttrekker aanwijzen.

Joost Bleijie: Ik heb mij in de gemeentepolitiek de afgelopen periode ingezet voor een sterke stad, met sterke wijken waar mensen goed kunnen wonen, werken, opgroeien en studeren. Cruciaal daarbij zijn de faciliteiten in de wijken zoals een bibliotheek. Voor het openhouden van de ‘bieb’ in de Merenwijk heb ik me bijvoorbeeld ingezet. Gemeenteraadsverkiezingen draaien volgens mij om twee dingen: bekendheid in de stad en het CDA-gedachtengoed het beste voor het voetlicht te kunnen brengen. Als geboren en getogen Leidenaar ben ik een bekende in stad en als ruim 20 jaar lid van het CDA ben ik verweven met de inhoud. Wat mij drijft? De stad en het CDA kan wat mij betreft wel wat meer CDA gebruiken!

Op 21 juni is een tweede avond met de kandidaat-lijsttrekkers, dan gaan zij met elkaar in debat en vindt er aansluitend de verkiezing van de lijsttrekker plaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *