Universiteit mag uitbreiden ten koste van Doelencomplex

Het Doelencomplex, 58 sociale huurwoningen van woningcorporatie ‘De Sleutels’ moeten wijken voor nieuwbouw van de faculteit Geesteswetenschappen van de universiteit, besloot B.& W. vorige week. De gemeenteraad moet  het besluit nog wel bekrachtigen. Hun steun is er wel, politiek partijen spraken zich al eerder uit ten gunste van de universiteit. ‘De universiteit nieuwbouw kan ook in Den Haag’, liet rector magnificus, Carel Stolker, ooit eens doorschemeren. Iedereen schrok zich een hoedje en nu is de kogel door de kerk.

De korte mededeling van het stadsbestuur – net voor het weekend – roept nog wel een paar vragen op. Zoals, hoe zit het met de z.g. 70% regeling  die bepaalt dat sloop van woningen alleen is toestaan als 70% van de bewoners ermee instemmen. En hoe worden de bewoners schadeloos gesteld voor hun materieel en immaterieel verlies? Gaat de gemeente onderhandelen met de ongelimiteerde  portemonnee van universiteit in haar achterzak? Een officiële reactie  van de bewonersvertegenwoordiging noch van ‘De Sleutels’ kon nog niet gegeven worden.  De eerder door de universiteit aangeboden alternatieve woonlocaties. Kaasmarktschool, Plexus en de Paviusstraat, werden eerder door de Doelencomplex bewoners van de hand gewezen. Maar de eerste reacties van de bewoners lijkt erop te wijzen dat zij zich nu langs de lijn warmlopen voor de financiële compensatie onderhandelingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *