Schatgravers op de Garenmarkt

Voordat er gegraven wordt in de binnenstad van Leiden wordt archeologisch onderzoek verricht.  Pas daarna kunnen de werkzaamheden van de ondergrondse garage onder de Garenmarkt (5 parkeerlagen voor 425 auto’s) echt beginnen. Er stonden al huizen op deze plek sinds de 15 e eeuw en de beerputten ervan zijn de schatkamers voor archeologen. Vorige week kon het publiek een kookpotje, tegeltjes en een gehavend beeldje bekijken. Er wordt  slechts 1 meter diep gegraven, vertellen de archeologen, dieper zijn geen sporen van vroege bewoning te vinden. Waar in de 19 e eeuw de textielfabriek van Le Poole stond, is nog duidelijk op de foto te zien. De fabriek werd rond 1960 afgebroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *