SOS: Spaar ons Schoolplein

Vanmorgen protesteerde de 900 leerlingen van de Lorentzschool tegen de bouw plannen van twee appartementsgebouwen op hun schoolplein. De Lorentzschool in Leiden is met 36 groepen één van de allergrootste basisscholen van Nederland. De gemeente Leiden wil tegenover en naast de school bouwen. “In 2007 gelijk met de bouw van de school, was het plan deze appartementen neer te zetten misschien nog redelijk”, zegt Judith Jansen van het protest comité. “Maar nu een bedrijvige school met ruim  900 kinderen, is het echt gekkenwerk”.  De gemeente liet  het momentum  indertijd voorbij gaan omdat er toen geen ‘markt’ was voor de appartementen. En dat is nu anders, aldus een gemeentewoordvoerder . De school ziet reuze op tegen de herrie van de bouw. Of de herrie effect heeft heeft op de leerprestaties van de kinderen, is niet te voorzien. De bouwer heeft aangeboden zeecontainers voor de school te zetten om het geluid te dempen. Twee jaar lang blijft voor de kinderen een speelplein over van ongeveer 2100 vierkante meter. De rest van hun plein wordt afgezet voor de bouwwerkzaamheden. “Onze kinderen hebben dus iets meer dan 2,5 vierkante meter per kind, pas in 2020 kunnen zij weer tikkertje spelen”, aldus het protestcomité.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *