Woonwensen via flessenpost

Het nieuwbouwplan ‘Dieperhout’ op de plek van het Tristar College in het Leidse Houtkwartier ging niet van een leien dakje. De eerste bouwplannen dateren van 2011.  Een kolonie vleermuizen, een beschermde diersoort, die zich in de leegstaande school nestelen en geherhuisvest moeten worden, zorgden o.a. voor oponthoud. Daarentegen liep de verkoop van de 12 appartementen en 48 eengezinswoningen als een trein. Binnen twee maanden was bijna alles verkocht, vertelt de makelaar. En niet vanwege de weggeefprijzen.

Vrijdag jl., de dag waarop wethouder Paul Laudy de eerste paal zou heien, was de heimachine kaduuk. Geen nood, snel was er een plan B. Iedere toekomstige bewoner mocht een fles met een handgeschreven boodschap onder zijn huis ingraven. Wethouder Paul Laudy (VVD) met de directeuren van Smit’s Bouwbedrijf gaven het voorbeeld. Onder het betonen fundament ligt zijn wens  veilig voor minimaal 150 jaar. De huiseigenaren konden hun ‘boodschap in de fles’ ingraven onder het meterkast van hun huis.

Dieperhout bestaat uit verschillende bouwblokken, die in lengte en hoogte aansluiten bij de omgeving. Op dit mooie plekje op loopafstand van het Leiden C.S. en de Leidse Hout worden het komend jaar 48 eengezinswoningen variërend in prijs tussen € 325.000 en € 695.000 gebouwd. De makelaar noemt het graag stadsvilla’s. Het appartementengebouw bestaat uit zes lagen de 12 appartementen liggen in prijs tussen € 410.000 en € 525.000 . Er staan er nog een paar te koop. In het appartementengebouw komt ook een  gezondheidscentrum met huisartsenpraktijken, een apotheek, een fysiotherapeut praktijk en een podologiecentrum.

De vormgeving is modern met een knipoog naar de vooroorlogse bouwstijl van het Houtkwartier. Huizen hebben erkers, uitstekende dakranden, entrees met een luifel en karakteristieke schoorstenen.

Een prachtig project zegt wethouder Laudy met een biertje naar zijn graaf werkzaamheden. “We kunnen wel 10.000  huizen bouwen in Leiden, er is vraag genoeg maar jammer genoeg geen plek”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *