Meer ruimte voor scooters en bakfietsen

Volgende week wordt het parkeervak voor scooters en bakfietsen voor Leiden C.S. vergroot. De ruimte wordt verkregen door de stalling voor normale fietsen op de straat tussen SVB-kantoor en de taxistandplaats op te heffen. Deze fietsparkeerruimte keert terug op de Trafolocatie. Er parkeren dagelijks 13.000 fietsen rond Leiden C.S. Buiten de (fiets)parkeren vakken je rijwiel neerzetten is verboden. De forens die zich verslaapt en zijn fiets tegen het stationsgebouw neerzet om toch nog zijn trein te halen, riskeert: Terug in Leiden, ‘fiets weg’. Het aantal bakfietsen neemt de laatste jaren flink toe. Behalve het groeiend aantal is hun onhandelbaar formaat vooral het probleem. Ze staan schots en scheef tussen de scooters. Het zijn ook een beetje vrijgevochten weggebruikers, die bakfietsvaders en – moeders. Op andere plaatsen in ons land waar veel bakfietsparkeerders komen, plaatste de overheid parkeerbeugel in de grond. De bakfietsrijders bleken opeens echt wel gedisciplineerd. Zij parkeerden hun massieve (dure) vervoermiddel met het achterwiel op de parkeerbeugel (zie inzet foto)  voor de bevestiging van een stevige ketting. De gemeente Leiden heeft nog een weekje de tijd de parkeerbeugels aan schaffen, gevolg:  alle bakfietsen keurig in ‘t gelid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *