Handig doorsteekje

De Singelparkroute volgend langs de Hortus Botanicus over de Vijfde Binnenvestgracht, kun je sinds kort rechtdoor, dóór het P.J.Vethgebouw lopen. Aan de ander kant links de Clusiustuin. Maar die kun je niet in, zonder een (museumjaar)kaartje van de Hortus. Het aanvankelijke plan was het Singelpark pad op te hangen onder het gewelf van de gracht. Maar in met de verbouwing van het P.J. Vethgebouw, die nu na bijna drie jaar bijna klaar is, kon de doorboring zonder veel meerkosten worden meegenomen, vertelt een medewerker van Burgy. Hett klassieke gebouw waar je dwars doorheen loopt, is genoemd naar de geleerde Pieter Johannes Veth (1814- 18945). Hij was een veelzijdige man, echt  beroemd werd hij echter door zijn studie over Indonesië, het toenmalige Nederlands-Indië. Naast de doorsteek, boven het water, hangt een spreuk, waarderende woorden van zijn oud student Multatuli: ‘Wie niet verbaasd staat over de kennis van Prof. Veth heeft geen verstand van Kennis. De officiële opening van het doorsteekje is in oktober, maar je kunt nu al lekker de weg afsnijden naar het Lipsius gebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *