In geval van nood

In iedere Leidse meterkast hoort een ‘In geval van nood-kaart’ te hangen. De ‘Stichting 55 plus in Leiden’ vroeg aan wethouder Roos van Gelderen (Zorg en Welzijn) er voor te zorgen dat iedere Leidenaar een model kaart krijgt. Zo’n kaart die bijvoorbeeld opgehangen kan worden in de meterkast, vermeldt wie er gewaarschuwd moet worden als een alleenstaande iets overkomt. In Amstelveen werd deze week een ‘In geval van nood´-kaart huis aan huis  verspreid. Hulpdiensten hebben telefoonnummers van familieleden en medische gegevens binnen handbereik. Als op de noodkaart staat aangegeven waar we moeten zoeken scheelt dit veel tijd. En in een noodsituatie telt iedere minuut. Met name oudere Leidenaren en hun familie kunne veel baat hebben bij zo’n kaart. ”Nadere gegevens komen op de website www.55plusinleiden.nl waar Leidenaren worden uitgenodigd suggesties te doen voor een Leidse ‘In geval van nood-kaart’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *