Mijn glimlach bij een moorkop met slagroom 

Har Meijer (76) heeft weer een boekje gereed. Hij kan gewoon niet stil zitten, de oud huisarts uit de Merenwijk. “In mijn boekje staan de meest humoristische columns die  in de loop der jaren zijn  verschenen in het Leidsch Dagblad en het Leids Nieuwsblad”, zegt Meijer. “In het speuren naar onderwerpen ben ik altijd het zelfde nieuwsgierige volksjongetje gebleven uit de Ceciliastaat met mijn oogjes en oortjes wijd open”.

En als Meijer gevraagd wordt naar zijn rolmodellen die hem in zijn tweede leven als schrijver ten voorbeeld stonden, zegt hij: “Simon Carmiggelt en Martin Bril”. Humor, observeren en maatschappelijke betrokkenheid zijn de pijlers van zijn nieuwe boek.

Op vrijdag 24 november wordt ‘Mijn glimlach bij een moorkop met slagroom’ gepresenteerd in het nieuwe clubhuis van ASC in Oegstgeest. “Het is deels autobiografisch en deels aan zijn rijke fantasie ontsproten. Voor veel Leidenaren is het lezen een feest van herkenning. Iedere gelijkenis met bestaande personen, is een gelukkig of ongelukkig toeval”, aldus de schrijver.

Kom op  Har, waaróver kunnen wij lezen? Over moeders die in de voetbalkantine wachtend op hun kinderen een moorkop eten (voor een keertje geeft dat niet, toch). Over begrafenissen ( verdriet en humor liggen dicht bij elkaar), de Leidse hospita (nieuwsgierige bemoeial die het beste met haar jongens voor heeft), over  Patrick , het G-voetballertje die zijn eerste doelpunt op zijn naam kon schrijven omdat de bal via zijn lichaam in het doel belandde.

‘Mijn Glimlach bij een Moorkop met slagroom’; 200 blz.  Uitgegeven door De Gyselaar  Prijs: € 10 . Vanaf 24 november verkrijgbaar in de boekwinkels in de Leidse regio. Van de opbrengst gaat 10% naar de G-voetballers van voetbalvereniging UVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *