Kooiplein feestelijk geopend

Vorige week vrijdag werd het ‘Plein van Leiden’ feestelijk geopend. Het is even wennen aan de nieuwe naam voor het Kooiplein. “Het heeft even geduurd, zei bouwwethouder Paul Laudy  vrijdagmiddag, “maar dan heb je ook wat.” Bij de totstandkoming alles rond Het Plein van Leiden werkte de gemeente Leiden, Projectontwikkelaar Heijmans en woningbouwvereniging de Sleutels innig samen. Het plein is verkeersluw, een groen plantsoentje én een watergang met 3 bruggen. De fontein heeft alle stormen buurtdiscussies overleefd, en daarbij eigenlijk het enige wat bleef. Rond het plein staan appartementen, koop en huur. Over het aantal bruggen heerste  tijdens de bouw nog enige onenigheid maar met het aantal dir kon iedereen leven. De gracht die het plein doorkruist heeft aflopende oevers om hemelwater snel te kunnen afvoeren. Volgens de gemeente duurt het nog een paar maanden tot alles klaar is een nieuwe supermarkt komt er nog bij en de laatste woningen moeten nog opgeleverd worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *