Parkeergarage ‘De Valk’ van bovenaf

Vanaf de trans van molen De Valk, 14 meter hoog, ziet het Lammenmarkt evenementenplein er nu zo uit. De cirkelvormige figuren zijn goten voor de afvoer van hemelwater. De hardstenen meanderende lijnen hebben een decoratieve functie. De groene vlakken zijn zo genaamd  ‘gewapend gras’, gras met een robuuste ondergrond waarop evenementen kunnen plaatsvinden, zonder dat het daarna meteen totaal ‘naar de vaantjes’ is. Midden linksonder, gedeeltelijk bedekt door de rood-witte blokken van het tijdelijke fietspad, zijn de roestkleurige spuitmonden van het ‘Waterorgel’ te zien. Een soort ‘Bedriegertjes’, waterstralen met verlichting eronder, vergelijkbaar met de Beestenmarkt voor Mc Donalds.

Rechtsonder, waar de aarde ligt, is een hardstenen rand die ong. 60 cm. boven het maaiveld uitsteekt als zitelement bedoeld met ingeslepen schaakborden.  Dit vormt tevens de afscheiding van het plein en het begin van het bolwerk richting de molen. Het fietspad komt straks weer terug aan de westkant. De ingang van de molen en het museum is al weer terug naar de oostkant.

Behalve het entreepaviljoen en de (auto)ingang van de parkeergarage springen aan de Lammermarkt nog het fiets tracé en de nieuwbouw van ‘De Lakenhal’ in het oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *