De marktfietser

Wat een ergernis, een fietser die slalomt door de marktbezoekers op woensdag en zaterdag. Je schrikt je rot als je rustig kuierend over de markt loopt en iemand komt je achterop rijden. Donderdagavond in de gemeenteraad pleit Julian van der Kraats (SP) voor een verkeerbesluit waarin klip en klaar een fietsverbod op de marktlocaties op marktdagen wordt afgekondigd. En dat verbod moet duidelijk met borden op alle toegangen van de markt worden aangegeven, staat verder in zijn voorstel.  Van der Kraats (SP) is dat zelfzuchtig fietsgedrag spuugzat. Als hij het indient weet deze ‘realpolitiker’  best wel dat de gemeente geen blik politieagenten of BOA’s kan open trekken om te handhaven. In zijn voorstel schrijft hij dat hij verwacht dat mét zo’n  verkeersbesluit ondernemers en publiek de doorfietser wel op zijn asociaal gedrag zullen aanspreken en zo deze hinderlijke gewoonte snel tot het verleden gaat behoren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *