Gemeente verbiedt zijn eigen plan

De gemeente Leiden geeft geen bouwvergunning af voor de 69 appartementen die naast de Lorentzschool aan de Van Vollenhovenkade gebouwd zouden worden. Daarmee komt B. & W. tegemoet aan de bezwaren van de ouders van de schoolkinderen en zijn de bouwplannen van de baan. De protesterende ouders argumenteerden dat de bouw te veel ongemak opleverde en de kinderen er veel (speel) ruimte bij zouden inschieten. Vorig jaar november was een hoorzitting in de propvolle Petruskerk, de protesten kregen alom weerklank. De actievoerende ouders zochten succesvol steun bij de politiek. Enige college steunende partijen zouden het ‘t  stadsbestuur in een volgende vergadering ‘t wel eens knal lastig kunnen maken. En twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen, dáár zitten bestuurders echt niet op te wachten. Wordt de grond bij de school nou helemaal niet meer bebouwd,  wethouder? Laudy: “We zullen zien, misschien een paar grondgebonden woningen. Nee, heus niets dat maar lijkt op de oorspronkelijke plannen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *