Wie wil wethouder worden in Leiden?

De D66 Leiden nodigt kandidaten uit te solliciteren naar de tweede wethouderszetel die men verwacht te bezetten na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Een collega naast Paul Dirkse, de lijsttrekker en tevens beoogd wethouder in het College van B. & W. Volgens de advertentie moet de nieuwe bestuurder flair, takt en overtuigingskracht bezitten plus kennis van zaken, over een niet benoemd onderwerp. De sollicitatiecommissie bestaat uit  Susannah Herman, Francien Zeggelt, Paul Dirkse, Robert Strijk en afdeling voorzitter Jeroen Slobbe waarbij tevens informatie ingewonnen kan worden 06 82 01 92 40. Op 29 maart dragen de commissie per wethouders portefeuille, en dat zijn er vijf, maximaal drie kandidaten voor.

Twee jaar geleden werd via een zelfde oproep Paul Dirkse binnengehaald. Hij is nu wethouder Onderwijs, Sport en Duurzaamheid. D66 die bij de vorige verkiezingen 12 zetels van de 39 won, deelt straks waarschijnlijk weer de lakens uit bij de gemeentelijke coalitiebesprekingen én de te verdelen portefeuilles.

Misschien solliciteert er wel een politieke grootheid, een specialist en uitblinker op het gebied van zorg, wonen of  werken. Dan claimt D66 natuurlijk meteen die portefeuille en hebben andere partijen met hún beoogde wethouder het nakijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *