Noodkap niet zo nodig

Prorail vroeg vorige maand een noodkapvergunning aan voor 44 bomen langs  het spoor bij station Lammerschans. Zij zouden gevaar opleveren voor de veiligheid. Voortvarend werd met kappen begonnen, maar het werk werd gestoord door een storm. Op 18 januari woedde een van de hevigste stormen van de afgelopen decennia over West Nederland. Toen de wind ging liggen stonden de bomen die Prorail als gevaarlijk had bestempeld,  bomen die onmiddellijk gekapt moesten worden, nog fier overeind. Geen takje op de rail. Zo’n proef op de som, had Prorial niet verwacht. Dus het valt wel mee met die spoedeisendheid van boom kap, meende het gemeentebestuur en trok de noodkap vergunning in. Prorail werd vriendelijk uitgenodigd opnieuw een gewone kapvergunning aan te vragen die op de gewone (ambtelijke) manier wordt beoordeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *