Fietsreclame in verkiezingsstrijd

Er is een Nederlands spreekwoord dat luidt: `Wel de splinter in het oog van de ander zien, maar niet de balk in het eigen oog. In 2013 was er veel kritiek in de raad dat de sportschool  Fit 4 Free zadeldekjes op de fietsen bevestigde die rondom Leiden C.S. stonden. Je moet met je handen van een andermans spullen afblijven, zeiden sommige raadsleden maar het ergste vond men dat de (plastic) hoesjes, als ze ongewenst waren, in de goot verdwenen. Zaterdagmiddag kleurden de fietsen op de St. Jansbrug vrolijk groen. Fietsreclame was ook doorgedrongen in de verkiezingsstrijd Heeft u het zadeldekje zelf aangebracht?  “Nee, zei meneer, hij haalde het dekje van zijn zadel en stak het keurig in zijn zak met de woorden: “Ik rijd voor niemand reclame”. Ook een tweede fietsparkeerder was gaan stadten zonder zadeldekje.

Hoe zit het nou precies? De gemeentelijk woordvoerster: Als we hierover klachten krijgen informeren wij ons team handhaving. Zij achterhalen de organisatie achter de reclame, zoeken contact en zeggen dat dit niet mag. Gelukkig komt het bijna niet meer voor in Leiden. Als zadelhoesjes worden uitgedeeld is daar natuurlijk niet de minste bezwaar tegen. “Wij hebben geen klacht ontvangen zaterdag”, aldus de woordvoerster.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *