Wilt u goede zorg of goedkope zorg?

Volgens Pieter Krol, lijsttrekker van de ChristenUnie (CU), wordt in de Leidse verkiezingscampagne te weinig aandacht besteed aan jeugdzorg en zorg voor ouderen. “Het lijkt wel of andere politieke partijen alleen belangstelling hebben voor  stenen en asfalt”, zegt hij. Waarom wordt in de gemeente  politiek nauwelijks over de  kinderen gesproken die al maanden op een jeugdzorg wachtlijst staan?  En waarom is het waardig ouder worden geen topic in een tijd van toenemende vergrijzing? Er wordt volgens Krol ook nauwelijks gesproken over de mensen in de bijstand nu de economische groei voor werkenden weer aantrekt?

Krol denkt dat dit soort onderwerpen onbesproken blijven omdat die voor veel partijen te ingewikkeld zijn. Er gewoon te weinig kennis is voor oplossingen. Krol: “Daarmee doen we jeugdigen, ouderen en mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd, onrecht. De overheid moet volgens de CU er juist zijn voor hen die het zonder hulp niet redden.” “Goedkope zorg in plaats van goede zorg, lijkt het uitgangspunt.”

Pieter Krol liep vorige week op de markt om te laten zien dat de ChristenUnie vindt dat de overheid met doen voor (jeugd) zorg en uitkeringsgerechtigden. Krol: “De CU is voor elkaar”.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *