Seniorenverkiezingsdebat levert politiek toezeggingen op

De lijsttrekkers en plaatsvervangers van de 6 grootste politiek partijen waren sprekers op het senioren verkiezingsdebat georganiseerd door de ‘Stichting 55 plus in Leiden’.: V.l.n.r. Antoine Theeuwen (lijsttrekker SP), Achley North (nr. 3 voor GroenLinks), Marleen Damen (lijsttrekker PvdA), Paul Laudy (lijsttrekker VVD), Moniek van Sandick (lijstduwer (CDA), Marc Gaulard (nr. 5 voor D66) en gespreksleider Chris de Waard (hoofdredacteur van Sleutelstad)

Maandagmiddag in het Volkshuis ruim baan voor de wensen van Leidse senioren, gevolgd door (voorzichtige) toezeggingen van de stadspolitici: Strenger met ‘verkamering’ vergunningen, om woningen op te delen, veroorzaker van  (geluids)overlast voor omwonenden. Bouw gerieflijke woningen waar ouderen waar zij naar kunnen doorstromen en hun (te) ruime huis vrijkomt. Begin bij een sociale huurwoningen van senioren met een ‘aardgasloos’ Leiden. Door gas afsluitkosten, aanschafkosten inductieoven en pannenset, ca. € 2.000, te vergoeden. En de hartenkreet om bij alle nieuwe plannetjes van zorg en welzijn, vooral de praktische hulp ter verkrijging ervan te regelen.

Senioren zijn de trouwste stemmers, in Leiden wonen ca. 20.000 65 plussers. De gemeente moet ook buiten de verkiezingstijd blijven investeren in politieke betrokkenheid met deze doelgroep. Bij de gemeenteraadsverkiezing in 2014 was het opkomst percentgage 58%, het landelijk gemiddelde 52%.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *