Herinrichting brengt wandelpad langs het water

Maandag 19 maart  j.l. begon de herinrichting van Maresingel en Rijnsburgersingel, de singel tussen  Valkbrug en de Oude Herengracht.  Het werk duurt ca. 9 maanden. Vorige week gaf wethouder Robert Strijk (D66) daartoe het startsein. “Het is zo’n beetje mijn laatste bestuursdaad als wethouder voor Strijk die de afgelopen 8 jaar wethouder  ‘Bereikbaarheid’ was.

De weg langs de singel wordt smaller en de verkeerssnelheid naar 30 km per uur teruggebracht. Er komt een wandelpad tussen weg en water en aan beide kanten van de weg worden Leidse lantaarns en bomen geplaatst. Speciale ‘spuwers’ zorgen er voortaan voor dat overvloedig regenwater snel wordt afgevoerd, waarmee de huidige waterproblematiek van veel bewoners wordt opgelost. Het talud naar de singel wordt beplant met bollen- en kruidenmengsels waardoor het meer kleur krijgt .

De Vrienden van het Singelpark zijn blij met de herinrichting. “Op dit stukje singel kun je alvast zien hoe de buitenring van het Singelpark er uit komt te zien”, zegt Conny Broeyer.  “Met de Vrienden en bewoners gaan we in de bocht van beide singels, tegenover het Huigpark en het Energiepark,  echotuinen aanleggen met bijzondere beplanting. Het worden ontmoetingsplaatsen voor bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *