Leids dictee in verkiezingssfeer

“Juh buuf, het je al gestem tan?” “Ja, tuurlijk mé, zotte pilledoos; ik heeft al lang een kruis geplaas”. Dit is alleen nog maar de eerste zin van het Leids dictee dat zaterdag in de raadszaal werd voorgelezen door Rens Hereur. De winnaar, Pieter van Diepen, maakte 10 fouten in deze en de volgende  negen zinnen. Het was voor deze gepensioneerde Leidse ambtenaar een thuiswedstrijd. “Het is mijn hobby, ik reis het hele jaar stad en land af om mee te doen met dictees”.

Van Diepen won enige jaren geleden ook het Groot Nederlands dictee, maar al hij nu in Zwolle of Zeddam binnen komt, maakt de organisatie comité voor hem en ander landelijke coryfeeën, een aparte klasse. Anders wint er nooit een lokaal talent, zeggen de organisatoren verontschuldigend. De nummers 2 en 3 bij het Leids dictee, waren wethouder Paul Dirkse en Sleutelstad lijsttrekker Maarten van Kesteren, beide met 12 fouten zaten hem dicht op de hielen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *