Bloemen verkopen in veilige werkomgeving

Vorige week werd de bloemenwinkel ‘Happy Flower’ aan de Turfmarkt nr. 11 feestelijk geopend. In de zaak werken mensen met een arbeidsbeperking. Britney Swinkels (18) en Enzra Meijvogel (13) lopen er stage vanuit de praktijkschool Limes uit Katwijk. “Dit is sociaal ondernemen”, zegt winkelmanager Jane Peerdeman. “Ons primaire doel is niet veel mooie bloemen verkopen maar jonge mensen door begeleiding in hun werksituatie, verder helpen in de maatschappij.

Een beetje eng vindt Britney het allemaal wel, vooral het directe klantencontact en bloemen afrekenen. Wat doe je Britney als je een klant geld moet teruggeven voor een bos bloemen van € 5,95? ”Rustig aan”, antwoordt zij.

Happy Flower is een stichting zonder winst oogmerk. De idealistische doelstelling staat voorop. De docenten van de Lime zijn enthousiast over zakelijk/idealistische opzet waar de mens centraal staat en zonder veel gezeur jongeren naar eigen vermogen in de detail handel kunnen werken.  Bij de oprichting van de stichting kreeg men veel adviezen en steun van het zakelijk netwerk van  Erik Versnel, directeur Rabobank Leiden-Katwijk. Hem viel daarom de eer te beurt de winkel vrijdag te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *