Noodreparatie Bostelbrug

Het verkeer over de Bostelbrug, de verbinding tussen de Prinsessekade en het Kort Rapenburg over de Oude Rijn, wordt vanaf donderdag 19 april 05.00 uur tot begin juni over één rijbaan geleid. Voor voetgangers en fietsers geen verkeershinder maar vrachtverkeer wordt omgeleid.

“Er zijn scheurtjes in het metselwerk van de landhoofden en de pijlers”, vertelt (demissionair) verkeerswethouder Robert Strijk. “Het was wel bekend maar we hoopten het te kunnen uitzingen tot de geplande vernieuwing van de brug in 2021. Beter ‘safe dan sorry’ en 6 ton extra kosten”.

De Borstelbrug wordt tot aan haar vernieuwing ondersteund met stalen buizen. Een zelfde situatie werd in 2015 geconstateerd  bij de Jan van Houtbrug, vervolgens werden alle 518 Leidde bruggen geïnspecteerd. Twee, deze Borstelbrug en de Churchillbrug, werden sindsdien goed in de gaten gehouden.

Voor laad- en losverkeer (vrachtauto’s) met bestemming Apothekersdijk, Aalmarkt en omgeving is het inrijverbod in de Stationsstraat tijdelijk opgeheven. Verkeersregelaars zijn tot begin juni aanwezig om het verkeer in goede banen leiden.

De Bostelbrug dateert van 1908.  De naam van de brug, er lag er al een in 1447, is ontleend aan het afvalproduct bij bierbrouwen dat aan ‘t vee gevoerd werd. Ze waren er gek op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *