43 ste Singelloop loopfeest voor iedereen

Aan de 43 ste Singelloop vrijdagavond deden ruim 5.000 lopers meer.  Een echt loopfeest voor iedereen, van heel klein tot heel snel. Maar hoe kan het dat sommige van de aller kleinsten na 6,971 km nog eens voor de eindstreep versnelden? “De aller kleinste kinderen worden om de hoek van de Langegracht opgevangen en met een glaasje limonade in een klaarstaande auto gepraat, om een uurtje later,  vlak voor de finish, gelost te worden”, vertrouwt een organisator ons toe. Het was een echt volksfeest. Om 19.30 uur loste para-olympisch zit skiër Jeroen Kampschreur het starschot. Björn Koreman uit Geertruidenberg (Noord-Brabant) was de snelste.

De perfecte organisatie lag bij de Politie Sport Vereniging en het Leidsch Dagblad. Speaker Teun de Reede zorgde ervoor dat iedereen lachend door de finish kwam . Het inkomsten van de Singelloop komt ten goede aan goede doelen. Met een gift van € 2.400 kan Leiden Atletiek nog een racerunner karretje  aanschaffen. Het feest eindigde om 21.00 uur toen kwam de bezemwagen langs, geen spoor meer van limonade glazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *