Massale deelname aan ‘De slag om Leiden’

De Slag om Leiden is een vreedzame Pub quiz, hersenkrakers voor 500 enthousiaste mededingers in sociëteit van Minerva. De grootste winnaar was het goede doel, € 46.183 voor Hospice Issoria.

Thijs Hemmes gaf voor de zevende keer leiding aan het mega feest, K. & G. zorgde voor de muziek. Er werd gewedijverd tussen 76 teams die zich door 20 vragen worstelden. De helft ervan typisch Leidse vragen de anderen opdrachtjes en meer algemeen. Het team van wijngroothandel Vinites werd eerste, belastingadviesbureau HBK tweede en het team van de Pieterskerk behaalde de derde plaats. Wat voor soort vragen? Welke bands traden ooit eens op in de Groenoordhallen, ’t herkennen van oude Leidse woorden die door een ‘grunter’ (geknort) werden. En dan was er een fotoreportage van verschillende interieurs van Leidse bioscopen. Een ervan toonde de inrichting van de seksbioscoop Rex theater, die zijn deuren sloot in 1990. Die werd niet vaak geraden. Te moeilijk of misschien gênant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *