Nieuwe Kijkhuis komt aan Lammermarkt

Het Kijkhuis aan de Vrouwenkerksteeg sluit medio 2019 en verhuist naar Lammermarkt 15 -19, naast Museum de Lakenhal op het Fokkeplein. De gemeenteraad moet er mee nog instemmen, het is een bestemmingsplan wijziging. Het nieuwe filmhuis krijgt vijf zalen, twee grote zalen en drie kleinere en wordt geëxploiteerd door  de zelfde directie als Trianon en Lido. Daarmee zijn de plannen van een megabioscoop aan het Stationsplein van de baan.

De capaciteit van het huidige Kijkhuis, 2 zalen,  242 stoelen, wordt te klein, het filmdoek is klein en de beenruimte ontoereikend. Verder miste het oude Kijkhuis uitstraling om aan de groeiende belangstelling van dit soort film te beantwoorden, aldus de directie.

Het nieuwe Kijkhuis komt in het zogenaamde ‘cultuurkwartier’ van Leiden. Het gebied rond Museum de Lakenhal, poppodium Gebr. De Nobel, de Leidse Schouwburg en Imperium Theater en Scheltema.

Het nieuwbouwplan is niet te hoog voor de omgeving, wordt verdiept aangelegd, voldoet aan alle duurzaamheidseisen en beter toegankelijk  voor mensen met een lichamelijke beperking. De fietsenstalling is op eigen terrein. De reacties van de buurt op de komst van de bioscoop waren volgens de gemeente niet negatief, van het beschaafde Kijkhuis publiek verwacht men weinig overlast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *