Rhijnvreugd aan de kop van de Hoge Rijndijk

De gemeente koopt het lapje grond ‘Rhijnvreugd’ met zes eengezinswoningen er op, hoek Hoge Rijndijk en de Willem van der Madeweg. Zij betaalt er voor € 1.804.065 aan het Rijksvastgoed bedrijf . Op die plek bouwt corporatie Portaal nog eens 43 woningen erbij, waarvan circa 26 sociale huurwoningen. De zes bestaande woningen worden opgeknapt. De grond plus huizen kwam in bezit van  Rijksvastgoed bedrijf omdat een twintig meter verderop jarenlang luidruchtig gegraven werd aan het aquaduct over de Rijn boven de A4.

Twee jaar geleden wilde de gemeente op deze plek tijdelijke woningen voor statushouders bouwen. Maar de gemeenteraad verwees het idee naar de prullenmand omdat het te kleinschalig was en daarom onmogelijk kostendekkend. Daar kwam nog bij dat de insprekende buurman van Rhijnvreugd Verhagen ontzettend boos werd over de komst van vluchtelingen buren. Hij bezwoer B.& W. hun plannen tot aan de hoogste rechtsinstantie te dwarsbomen. De gemeente had haast en vond dat  geen leuk vooruitzicht. Inmiddels is de lucht weer opgeklaard tussen de gemeente en de bouwondernemer. B.&W. zorgde voor zijn uitbreidingsruimte op een andere plaats. Vorige week stemde in haar vergadering vorige week donderdag unaniem in met  de Rhijnvreugd bouwplannen. Al had de VVD liever gezien dat in plaats van sociale huurwoningen meer huizen van vrije vestiging werden gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *