Op groen wordt niet gebouwd

Deze week krijgen alle Merenwijkers een brief van wethouder Fleur Spijker (duurzaam wonen) dat er niet in het groen gebouwd wordt rond de Kopermolen. Zij beloof hierin ook dat alle Merenwijkers betrokken worden bij het vormgeven van de  woningbouw plannen. Het stadsbestuur geeft hiermee ruimte voor nieuwe plannen die voorzien in een renovatie van het winkelcentrum én ‘de bouw van 300 tot 500 appartementen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen was er veel onrust ontstaan over de bouwplannen. Er was zelfs sprake van hoogbouw van 100 meter in het wijkpark. Meer dan 6.000 inwoners protesteerden tegen doemscenario. Met succes dus. In september is meer informatie beschikbaar over de inrichting en de mogelijkheid mee te praten. Op www.leiden.nl/kopermolen staat het collegebesluit over de Kopermolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *