Door opheffing fietspad raakt kruispunt Huisman overbevolkt

Het fietspad over de Zijlbrug (Merenwijk kant) is afgesloten. Voorgoed. Al het fietsverkeer gaat voortaan over het twee richting rijwielpad aan de Noordzijde.

Iedereen houdt zijn hart vast als straks de schoolvakanties voorbij zijn. Vóór de vakantie op een door-de-weekse ochtend tussen 8.00 en 8.15 uur reden ca. 260 fietsers over het (thans afgesloten) fietspad Zuidzijde en te zelfder tijd aan de overkant 140.  Nu dus ca. 400 fietsers, scholieren en  forenzen over één fietspad. In de middag ongeveer het zelfde beeld. Hét knelpunt wordt het fietskruispunt voor Huisman, waar fietsers van drie kanten aankomen.

“De gemeente kent de zorg van een groep bewoners”, zegt de gemeentelijk woordvoerster. “Uiteraard hebben wij de verkeersveiligheid uitvoering onderzocht en de politie het veilig verklaard”. Zij vervolgt: “Omdat enkele bewoners hun zorgen hebben geuit over de verkeersveiligheid, onderzoeken Leiden en Leiderdorp nu of er nog meer/andere mogelijkheden zijn om de veiligheid en het fietsgenot te vergroten”. ”Wij denken aan: voorrangssituatie voor fietsers bij het fietspad Engelendaal; regeling voor stoplichten bij Willem de Zwijgerlaan en IJsselmeerlaan; extra opstelruimte voor fietsers nabij Huisman; verwijdering van de kromming uit het fietspad ter hoogte van Huisman alsmede een veilige oversteek tussen wasstraat en tankstation”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *