De ‘rollator shopper’ hulpmiddel voor ouderen

Dit is het prototype van een nieuwe uitvinding, de ‘rollator shopper’. Voorlopig nog even in karton uitgevoerd, maar het gaat om het idee, toch. Het hulpmiddel werd vorige week gepresenteerd door Maria Rosalie Maura uit Portugal bij de Leyden Academy of vitality and aging. Zij kreeg met een groepje (internationale) studenten de opdracht  een hulpmiddel te ontwikkelen waarmee het dagelijks leven van ouderen veraangenaamd wordt.

Stel u woont helemaal achterin de Merenwijk en u doet uw dagelijkse boodschappen bij een supermarkt. U ziet er altijd een beetje tegenop om helemaal van de ‘Forellen’ naar de Kopermolen te fietsen en dan door winkel te sjouwen met die kar boodschappen. Maar gelukkig heeft u een rollator shopper tot uw beschikking. Die schuift achter op uw bagagedrager ‘klik’ en fiets naar de  Zaanse grootgrutter. Daar aangekomen, klikt u de shopper af en duwt u uw dienstbare voertuigje op haar wieltjes de winkel in. Klaar met boodschappen. Klik de shopper op uw bagagedrager. De wieltjes van  hangen naast uw achterwiel als steunwieltjes net boven de grond. Ja, net als het fietsje van uw kleindochter. Vroeger was u wat angstig als uw slingerde op uw fiets met de zware boodschappen achterop. Maar nu fiets u fier en recht vooruitkijkend over de Broekweg. De nieuwsgierige, misschien wel jaloerse blikken, van uw leeftijdgenoten compleet negerend. En als u toch een beetje slingert, raken de wieltjes even de grond. Mocht u onverhoopte met uw fiets omkukelen? De ontwerpers hebben aan alles gedacht. Uw shopper heeft airbags.  De GPS en extra verlichting voor de shopper zijn optioneel. De rollator shopper uitgevonden in het LUMC-Poortgebouw door jonge mensen die zich verdiepen in de leefwereld van ouderen..

2 gedachten over “De ‘rollator shopper’ hulpmiddel voor ouderen

  1. Hallo, is er iemand die dit idee ook daadwerkelijk produceert? Of een vergelijkbaar product? Het lijkt me super handig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *