Gouden Picknick

In de Hortus Botanicus, in en rond de Orangerie, werden zondag 150 ouderen uit de Leidse regio met hun mantelzorgers gefêteerd op een lunch. “Deze ‘gouden picknick ’ vormt de aftrap voor meer ouderen activiteiten”, vertelt Lia de Jongh, voorzitter van de Raad van Bestuur van Topaz.  “En we doen het echt niet alleen voor de bewoners van verpleegtehuizen, woonzorgcentra of revalidatieklinieken, ook thuiswonende senioren. Want 92 procent van onze ouderen wóónt thuis”.

Het is een heerlijk verzetje”, zegt een oudere heer met een gouden hoed op. ”Zondag is er nooit veel te doen  en deze picknick breekt lekker de dag. Mijn dochter is mee, we worden met een busje gehaald en gebracht en het eten is prima. “En, vertel ‘t maar niet verder, ik betaal niks, snap jij dat?”

“Wij weten hoe bronnen voor subsidies aan te boren”, zegt bestuurder De Jongh. Het geld wordt binnengehaald in samenwerking met Stichting Gouden Dagen, een goede doelen stichting die zich speciaal richt op eenzame ouderen.

“Spelender Grijs’, een studentenorganisatie, zorgt bij deze gelegenheid voor vermaak. Bij deze activiteit in de Hortus hebben zij studentenvereniging Cartena  gevraagd a capella te zingen bij de eettafels. De Jongh meldt en passant nog een aantal ideeën die zij voor senioren in petto heeft met het doel hen op te vrolijken en eventueel uit eenzaamheid of isolement halen. Iedereen heeft toch recht om eens verwend te worden! Wandel-winkelen in de Haarlemmerstraat, visje eten bij  de zee. Heeft u nog goede ideeën? De gouden hoed, bromt lekker en eet onverstoorbaar door. Hij heeft een mooie dag. Natuurlijk te danken aan de sponsors, maar bovenal dankzij de tientallen mantelzorgers en vrijwilligers die altijd klaar staan .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *