Verkeersonderzoek Broekweg/Veluwemeerlaan

Twee jaar geleden veranderde de voorrang situatie op het kruispunt Broekweg/Veluwemeerlaan. De bocht in het fietspad die de fietsers moest vertragen, werd uit het Broekweg fietspad gehaald en fietsers kregen voorrang én vrijbaan. Maar al snel gebeurde er een ernstig ongeluk. De met voorrang fietsende scholier werd geschept en uit de aanwezigheid van de trauma helikopter kon afgeleid worden dat het een zwaar ongeluk betrof. “Niets gezien”, zei de automobilist, dooie hoek zei een ander, wordt veel te hard gereden zei de buurt. De kritiek op de voorrangwijzing in de Merenwijk zwol aan toen met grote regelmaat grote, kleine en (bijna) ongelukken plaatsvonden. Het kruispunt Broekweg/Veluwemeerlaan is de enig kruising langs de Merenwijk rondweg waar de fietser voorrang heeft. De laaghangende middagzon verblindt de automobilist. De bosschage Zuid zijde van de Broekweg maakt de plek donker. Dus maar terug naar de oude situatie?  Vorige week besloot B. &W. na de zoveelste melding van een (bijna) ongeluk een verkeersonderzoek te houden. Met camerabeelden onderzoekt een extern adviesbureau in september hoe het verkeer zich op het kruispunt beweegt. Op basis van dit advies beslist het gemeentebestuur of en hoe de verkeerssituatie verbeterd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *