Op termijn verbetering in fietsenchaos voor Lammenschans station

Eind 2019 worden het aantal (gratis) fietsenstalling plaatsen bij station Lammenschans uitgebreid van 1.000 naar 1.600. Abdelhaq Jermoumi (PvdA) stelde hierover vorige week vragen in de gemeenteraad. Reizigersvereniging Rover meldde chaotische toestanden op het plein voor het station, een verloederde omgeving waar 1/3 fietsen buiten de stalling staan,  kapotte oprij rails voorfietsen en minstens 25 barrels die over het trottoir slingeren. Een grote puinhoop!

Rover melde ook dat de bewaakte fietsenstalling die sinds de zomer beheerd wordt door Bisieklette dicht was. “Hé, zegt de woordvoerster van Bisieklette, onze fietsenstalling is echt open. Rover vergist zich, er is alleen, anders dan vroeger, geen bewakingspersoneel meer. Onze klanten hebben een pasje met toegangscode. Er zijn 100 plekken, allemaal vol. Wilt u op de wachtlijst, meneer?

Half leeg of  half vol

Maar als men bij de bewaakte fietsenstalling naar binnen gluurt, lijkt de stalling maar halfvol. Biesieklette: “Ja, de stalling líjkt half leeg, omdat wij de bovenste stallingslaag niet benutten. Die laag heeft geen rails, je moet de fiets optillen. En dat kunnen wij voor €8,75 per maand  (borg is €35,00) niet van onze klanten vragen”. “En wanner gaat u dicht, verbouwen of uitbreiden of apart verhuren voor dag en nacht gebruik? “Daar is niets over bekend”.

Bisieklette ergert zich ook ‘groen en geel’ aan de rotzooi vlak voor haar stalling. “Maar daarvoor moet u toch echt bij de gemeente zijn”. Leewis belooft schoorvoetend in de gemeenteraad dat de fietswrakken zo spoedig mogelijk worden opgehaald en zij voor de tientallen weesfietsen zorgzame pleegouders zoekt. De volgende ochtend  even langs station Leiden C.S. fietsen. Een fietswachter verspert de weg naar de ondergrondse fietsen, stadszijde. “Deze is vol meneer, u kunt nog wel uw fiets kwijt bij de Trafolocatie. Alle Leidse fietsenstallingen worden niet gelijk behandeld, de een is meer gelijk dan de andere.Hans van Dam en Frits van Oosten van reizigersvereniging Rover die zich langs de fietswrakken wurmen voor station Lammenschans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *