Gemeente verwerft voorkeursrecht bij aankoop pand

De eigenaar van Rijnsburgerweg 1-1A, Connexxion,  wil dit pand verkopen. Deze locatie huisvest de huidige busremise. Een buitenkansje voor de gemeente om een  dergelijke binnenstedelijk locatie te kopen want die zijn schaars. En de gemeente kan daar bouwen of het een verkeersfunctie geven. Daarom maakt zij gebruik van de wettelijke mogelijkheid een ‘voorkeursrecht bij aankoop’ te bedingen. Gemeenten verkrijgen bij de vrijwillige verkoop een voorkeurspositie en kunnen vervolgens als eerste met een eigenaar onderhandelen over de koop van pand én locatie.  Bovendien biedt de locatie ‘schuifruimte’ binnen de fasering van de ontwikkeling van het gebied. Denk aan de plannen voor een OV knooppunt en de invloedssfeer op Schipholweg  waarin zij de ambitie heeft voor de duurzaamste kilometer

Bij de foto: Busremise met kantoor te koop, de gemeente is u voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *