Wij zijn assertieve senioren

Hoe reageert u als op de Haarlemmerstraat wordt aangesproken om een goed doel te steunen. Aan de deur gebeld wordt door een aller aardigste jongen die voor een studie opdracht een vragenlijst moet invullen waarna hij een geldelijke bijdrage vraagt. Stoïcijns doorlopen, de deur voor zijn neus dichtslaan? Dat ligt gewoon niet in uw aard. Maar hoe blijf je de baas in zo‘n onverwachts persoonlijk contact, hoe voorkom je dat je later niet met de pest in je lijf over je eigen ondoordachte reactie piekert. Vitaliteit coach Peter den Uil geeft gratis een voorproefje van sociale weerbaarheid voor senioren.

Er wordt gebeld en een keurige man met een visitekaartje ‘Hovenier’ vraagt of hij uw tuin ‘winterklaar’ mag maken en een aantrekkelijke offerte mag uitbrengen. Gelukkig heeft u de TV-sketch gezien van Koot en Bie, dus trapt u dáár niet in. Maar doorziet u álle babbeltrucs, heeft u de deurkier op standhouder voor ongenode gasten. Had u net  in de gaten dat iemand over uw schouder meekeek bij het pinnen? Shouldering heet dat, zegt Politie brigadier Annemieke Hamer, ze heeft tips over senioren veilig.

Om de veiligheid van internet bankieren te waarborgen, wordt het sommige senioren aan de computer danig ingewikkeld gemaakt. De ING internet website heeft een ander gezicht gekregen, de lay-out is heel geschikt voor de smartphone. De TAN codes verdwijnen komen op uw mobieltje. Oh, heeft u geen mobieltje? Henny Heij van de ING komt actuele informatie geven en al uw vragen beantwoorden.

De Stichting 55 plus in Leiden organiseert op donderdag 22 november ‘Senioren weerbaar en veilig’ in Sijthoff, Doezatraat  1B, zaal open 13.30 uur, aanvang 14.00 uur einde 16.15 uur Info: www.55plusinleiden.nl reserveren verplicht op 55plusinleiden@gmail.com. Toegang is gratis, mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *