Winterfoto uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

De Leidenaar Floris Kleyn (28) wint de fotowedstrijd van de mooiste winterfoto. Uit handen van wethouder Martine Leewis kreeg hij een cheque van € 250 en zijn foto wordt de uitnodigingsposter voor de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 7 januari. Kleyn schoot de winnende foto van de besneeuwde omgeving vanaf de Karnemelksbrug in winter 2017/2018. In de categorie ‘Leiden bij Nacht’ won Aram Kaptein met een foto van de aangelichte stadsschouwburg.

De jury had keus uit 296 inzendingen (vorig jaar 221) en oordeelde, behalve van technisch goede kwaliteit met het selectie criterium dat het een herkenbaar Leids stadsbeeld moest zijn. Alle deelnemers waren amateurs. Het juryrapport van de winterfoto van Floris Kleyn vermeldt: ‘Een foto van bijzondere kleur, bijna zwart-wit, op subtiele goudgele toefjes van het kunstlicht na, met hier en daar een rood accent. Je ziet de mensen op de foto bijna glibberen.

Drone foto’s gediskwalificeerd

Verschillende foto’s werden met een drone gemaakt, maar omdat het verboden is boven Leiden te vliegen, werden deze foto’s gediskwalificeerd. In de categorie nachtfoto’s ging de 2 e prijs naar Diana Oudshoorn (Kleurrijke binnenstad) 3 e prijs was ook een foto van Aram Kaptein (de uitgelicht Coulikerk); 4 e prijs, een eervolle vermelding, van Eric Viscoude (oma fiets tegen een brug over de Oude Vest) en 5 e prijs, een eervolle vermelding, van Maarten Kruit (aangelicht brug over de Vliet). In de categorie winterfoto’s was de winnaar van de 2 e prijs Vincent Mullender (Hooglandse kerk) hij won ook de 3 e prijs (IJsbaan voor het Plantsoen); 4 e prijs, een eervolle vermelding, voor Carla Matthee (de Breestraat) 5 e prijs, ook eervolle vermelding, voor Dennis van de Water (de Nieuwstraat). Omdat de jury de foto’s zonder naam erop selecteerde, vielen sommige fotografen dubbel in de prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *