Ravottuh

Avontuurlijk buiten spelen voor kinderen tot 12 jaar in een omgeving die hun fantasie prikkelt,  is de gedachte achter de ’Verloren landjes. Donderdag werd de eerste in Leiden geopend door wethouder Marleen Damen. De Rotterdamse stichting Ravottuh, samen met Jantje Beton en Thuis Op Straat (TOS) adviseerden bij de inrichting waarbij kinderen uit de buurt een grote stem hadden. De laatste organisatie gaat ook activiteiten organiseren in de buurt. Voor het geld zorgde de Stichting 1818.

Het postzegeltje grond ingeklemd tussen de Brahmslaan en de Beethovenstraat heeft nu een goede bestemming gekregen, een klimboom, een planken gevaarte waar je op kunt klimmen en hier hutten bouwen kan ook. Dat de kinderen daarna aangespoord werden overal bloembollen te planten, past minder in de opzet, want die worden bij het ravotten, vertrapt als het goed is.  Het veldje met de wip kip verderop ligt er wat onverzorgd bij. Is er budget voor onderhoud van dit ‘Verloren landje?

Speelveldjes openen is één, maar ze onderhouden een twee, wethouder. “Ja,  zegt Damen, maar we rekenen ook op hulp van de buurt. Via de sociale media kregen ouders in de Mors en de Merenwijk  lucht van ‘Verloren landjes’. Wie moeten ze bellen? Naar mij zegt Saskia van Hoore van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *