Gemeente Leiden: We betalen wél mee aan Kagerzoom

In het vorige Leids Nieuwsblad stond in het artikeltje over versobering van de plannen van de  Kagerzoom, het volgende zinnetje: “De gemeente Leiden wil niet meebetalen, geen geld”. Het stukle gaat over het gebied ten Noorden van de Merenwijk, met het eiland Stengen en Tengnagel, dat Merenwijkers ‘ons ommetje’ noemen en op het grondgebied ligt van de Gemeente Teylingen.

De gemeente Leiden: Het project Kagerzoom is deel van het programma Leidse Ommelanden. Dit programma bevat ongeveer 30 projecten in Leiden en omliggende gemeenten. In totaal investeert Leiden € 406.000,- in projecten in het buitengebied. Wegens over programmering heeft de gemeente Leiden de gevraagde  € 18.750,- niet toegewezen. En de gemeenteraad wees in 2017 een bijdrage van € 63.750,- af. De gemeente Teylingen heeft daarop versoberingen aangebracht zoals het laten vervallen van de wandelroute over het Joppepad, het begrazingsbeheer en het verminderen van recreatiemeubilair in het gebied.

Financieren van projecten op andermans grondgebied, waar hun bewoners wel gebruik van maken,  is niet zo vanzelfsprekend. Maar Teylingen was indertijd wel een van de weinige gemeenten die flink wilde dokken aan een langere IJsbaan op Leids grondgebied. Misschien zit onze buurgemeente  beter bij kas dan Leiden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *