De kweektuin bij Leiden C.S. maakt plaats voor ‘The Fields’

Het Kweekpark van het Singelpark voor het oude belasting kantoor, wordt per verplaatst naar een het Museum Volkenkunde. Op de plek van het Kweekpark komt dit voorjaar ‘The Fields’ een  experimenteer- en ontmoetingsplek, onderdeel van het project ‘Duurzaamste Kilometer van Nederland’. Die duurzame kilometer loopt over de Schipholweg tot de kruising met de Willem de Zwijgerlaan. Zaterdagmiddag vond met alle betrokkenen  een gezellige overdracht plaats.

De kweektuin gaat op de schop, vele planten, niet allemaal, verhuizen naar de plek waar nu de Maori kano is afgemeerd  bij het museum Volkenkunde. Daar kunnen de langskomende Singelparkwandelaars er van genieten. En hoe gaat ’t nu verder met het Singelpark, die bruggen? Zo lang de zes bruggen in het 6 km. lange park de parkdelen niet verbinden, lééft het nog niet echt in de stad. “Ja, de bruggen”, verzucht Conny Broeyer voorzitter van de vereniging Vrienden van het Singelpark, dat zit een beetje tegen. “Eerst gaat de firma waar wij de bruggen bestelden failliet en nu is er oponthoud in de vergunning verlening”.

‘The Fields’ is een proeftuin voor duurzame innovaties, een woon-, werk- en leefomgeving experimenteel real-life ‘open-lucht-laboratorium’. Voorbeelden van toepassingen van zonenergie, groene daken en waterbeheersing. Namens de ‘Duurzaamste Kilometer’  Nederland nam Matthijs van Kampen een cheque in ontvangst van € 50.000 voor realiseren van The Fields. Inmiddels hebben zich 29 partijen, burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, gemeente, waterschap en provincie, zich aangesloten bij dit project met het oogmerk voor 2025 het meest duurzame binnenstedelijke stukje Nederland te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *