Kunstgras in plaats van groen in het Roomburgerpark en Trigonpark?

K

“Voor een college dat zich afficheert als het groenste stadsbestuur ooit, is vervangen van een deel van ons buurtpark door kunstgras hockeyvelden een aanfluiting”, zegt Bert Stemerdink van de Vrienden van het Roomburgerpark. Ze misgunnen de groeiende hockeyclub hun extra speelveld niet, maar niet hier. Er zijn goede alternatieven. Volgens Stemerdink kan best elders op onbespeelde voetbalvelden ruimte gevonden worden. De buurt protestactie op www.roomburgerpak.nl heeft al 2400 handtekeningen opgeleverd.

Bert Stemerdink en Theo Uittenhout lopen samen door het Rooomburgerpark. Dit park grenst aan de 3 hockeyvelden van Hockeyclub Roomburg. Uitbreiding van de hockeyvelden en opschuiving van de bestaande tennisbanen betekenen een forse aanslag op de natuur, verdwijning van het speelveld voor de jeugd en een wandelaars ommetje.

Vanuit zijn flat kijkt Uittenhout uit over het Roomburgerpark. “Het park heeft een sociale functie, ‘t is voor ons flatbewoners de voortuin”, zegt hij. Hij wijst vanuit het raam mensen aan, hij kent er velen, die bijvoorbeeld hun hond hier uitlaten. “Wij moeten in onze dichtbevolkte wijk zuinig zijn op groen. De ruimte waar mensen elkaar ontmoeten, wordt steeds schaarser. Dat isoleert buurtbewoners, bevordert niet dingen samen te doen”.

“En met het in noordelijke richting opschuiven van de aanwezige speeltuin, wordt het er echt niet leuker op.”, vervolgt Uittenhout. Bewoners van de Van Vollenhovenpleinflat willen graag het mooie kleine stukje groene park behouden. “Groen weg, geluidshinder en verkeersdrukte nemen hun plaats wanneer de hockeyclub hier uitbreidt”, vat hij zijn bezwaren samen.

De tweede locatie die door de veld honger van de hockeyvereniging opgeslokt dreigt te worden, is het korfbalterrein van Trigon aan de Cronesteynkade. Hier moet een (groter) multifunctioneel sportterrein komen, waardoor groot stuk van stadstuinderij ‘Het Zoete land wordt opgeofferd.

Hebben de buurtvertegenwoordigers een alternatief? “Zeker, zegt Stemerdink, er is plek voor de hockeyvelden aan sportpark ‘De Vliet én aan de Boshuizenkade. Door de terugloop van het aantal voetbalclubs komt daar ruimte vrij . Begin mei komt het in de Raadscommissie Onderwijs en Samenleving.

De Hockeyclub Roomburg is om een reactie gevraagd maar wilde niet reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *