Creatieve ondernemers openen hun winkels in de Meelfabriek

Burgemeester Henri Lenferink proost met de Kwartiermakers van het Poortgebouw van de Meelfabriek op een zonnige zakelijke toekomst. In voormalige fietsenstalling van de Meelfabriek vestigden zich 6 creatieve ondernemers. Dit bedrijfsverzamelgebouw is een schakeltje in het omvangrijke project van wonen, werken, leren, recreëren, cultuur en winkelen.

Deze kwartiermakers lieten afgelopen weekend zien wat ze in huis hebben. Een veganistische lunchroom, waar je alle producten die niet dierlijks te maken hebben, kunt eten. Het restaurant heet: ‘Het Slachthuis’, Esther is de exploitant. Een kapperszaak, Frank knipt. De foto’s van Audrey Hepburn en Merilyn Monroe staan in zijn etalage,  maar verder is alles het zeer eigentijds. ‘Bizon Events & Bizon Bike Company’ wordt gerund door Marcel, doet aan fietsverhuur, biken door Leiden. Korte geruisloze rondvaart met elektrische bizonsloep behoort tot de mogelijkheden. Hij runt een escape room. Lukt het jou te ontsnappen uit de Meefabriek?  Bij tuinarchitecte ‘Joyce Goudswaard’ kan men inspiratie opdoen voor de aanleg van een nieuwe tuin (milieuvriendelijk en onderhoudsarm). Cursussen mini-haakles of mini-naailes bij ‘Atelier Kleurstof’ van Marlous en Monique. En het een creatief atelier toont de restauratie van de lambrisering, maar Judith kan veel meer.

Ongeveer 30 jaar geleden kocht onroerend goed ondernemer Ab van der Wiel, op de foto rechts,  de Meelfabriek. Zijn grijze haar kreeg hij door decennia lang te strijden tegen overheden voor bouwvergunningen. Maar nu bouwt hij er op los, studentenflats, prestigieuze appartementen, hotel en sportschool komt nog én vestiging van bedrijven met jonge creatieve ondernemers. En daar moest op gedronken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *