Extra hockeyveld in Roomburgerpark?

Het Leids Nieuwsblad kopte vorige week met: ‘De sport – en recreatie faciliteiten van Roomburger wijk(sport)park worden herschikt en tussen Lorentzkade, Burggravenlaan, Meijerskade en Kanaalweg komt meer groen. Er kómt een vierde  hockeyveld’. Die laatste conclusie is onjuist. Het hockeyveld komt er alleen als bij de herinrichting van het park voldaan is aan een aantal voorwaarden op het gebied van groen en diversiteit. “Dát is klopt” , zegt gemeenteraadslid Rembrandt Rowaan (GroenLinks). Hij diende met andere partijen een wijzigingsvoorstel in op de plannen van B.&W.  Rowaan: ’Biodiversiteit, klimaatadaptatie en sport voor maatschappelijke doelgroepen moeten vooruit gaan. Past hierin een extra hockeyveld, terwijl de rust intact blijft, dan doen we dat. Indien die combinatie niet lukt, gaan we als nog (alleen) vergroenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *