Even geduld oefenen voor ‘Diamantplein Hart van de Mors’

Het Winkelcentrum Diamantplein ziet er echt niet uit, één van winkelgalerijen staat bijna helemaal leeg. Gebouwd eind ’60 ietsje opgepimpt  een paar jaar geleden, verpauperd het winkelcentrum en omgeving. De gemeente luisterde naar mopperende omwonenden, hoorde hun wensen aan, overlegde met de (drie) eigenaren van het winkelcentrum, het ‘Radiusgebouw’ en het denksportcentrum. Maar de buurt kan zich wel opmaken voor enige wachttijd. Vraag maar aan de stadgenoten die de Stevensbloem  en Kopermolen bezoeken. Het wenkend perspectief heet: Diamantplein, ‘Hart van de Wijk’. 

Als deze total-make-over enige jaren volgens plan wordt uitgevoerd, kunnen alle Morsbewoners in het winkelcentrum terecht voor hun dagelijkse boodschappen. Behalve Jumbo komt er nog een supermarkt. Het winkelcentrum wordt naar buiten toe gekeerd, er komt meer ruimte voor detailhandel. Met de plaatsing van een van de in – en uitgangen van het winkelcentrum wordt combinatiebezoek met het winkelplein en de Opaalstraat bevorderd. Er komt in het nieuwe winkelcentrum nog maar één passage door het winkelcentrum, meer winkels in de plint aan de buitenkant.

Aan  de Opaalstraat 1-5 (Radiusgebouw) worden 60 zorg- en 60 starterswoningen met een sociale huurprijs gebouwd. Het gebouw krijgt maximaal 13 bouwlagen inclusief de onderbouw van 5 lagen, de hoogbouw is georiënteerd op de Dr. Lelylaan. Parkeren gaat ondergronds. Op de plaats van Robijnstraat 4 (Denksportcentrum) komen op de  begane grond maatschappelijke (zorg)functies. Op de verdiepingen, maximaal acht bouwlagen,  komen 15 tot 20 koop woningen voor het middensegment (huur tussen € 800 en 1.000 ). Parkeren onder de grond. De openbare ruimte wordt met veel groen opgefleurd,goed bereikbaar voor  voetgangers, fietsers en automobilisten. Betaald parkeren wordt ingevoerd voor kort parkeerders. Het ‘Morslint’ de natuurrijke  verbinding tussen vanaf buurtcentrum ‘De Morschwijk’ wordt verder getrokken naar het winkelcentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *