Stadsstrand van de baan

Er komt deze zomer geen stadsstrand in Leiden. De gemeente wees de vergunning van de ‘Horecagroep Leiden’ af. Die had een aanvraag ingediend om een laag strandzand te storten bij het Kiekpad, langs de Rijnsburgersingel van Stadscafé van der Werf tot Molen de Valk .”De gemeente vond een strandje in de stad best wel een goed idee, maar zag een paar bezwaren, vertelt wethouder Yvonne van Delft. De aanvraag was erg laat ingediend, waardoor belanghebbenden niet meer konden worden gehoord. Het gebied is onderdeel van het Singelpark en wordt recreatief al druk gebruikt. De grond zou kunnen verzakken onder de last van al dat strandzand en gevreesd werd dat de arme grassprietje het niet zouden overleven. Maar als voornaamste bezwaar voerde de gemeente aan dat het nabijgelegen stadscafé, genoemd naar een oud burgemeester van Leiden, de exclusieve horecarechten opeiste. Strand met een bordje: ‘Hier mogen geen zelf meegenomen waren genuttigd worden’. De gemeente ziet  de aanvragen voor volgend jaar graag tegemoet.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *