Vakantiepas toegang tot spannende belevenis

Een vakantiepas voor iedere basisschoolleerling. Groep 7 van de Pacellischool en groep 6 van de Lucas van Leyden kwamen naar het Volkshuis waar wethouder Marleen Damen de eerste passen uitdeelde. In de Leidse regio zijn 20.000 passen beschikbaar die de leerlingen van meester of juf krijgen op hun school in Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en Voorschoten. Met dit vakantiepaspoort kunnen ze tijdens de zomervakantie, met korting of gratis, meedoen aan meer dan 80 activiteiten in de stad en regio.

Waarom deze vakantiepas? Elice Nengerman van de stichting vakantiepas: “De school vakantie duurt 6 weken en de kinderen gaan vaak maar 2 of 3 weken weg. En er zijn ook best veel kinderen die helemaal niet weggaan in de zomer omdat het vakantiegeld nodig is voor een nieuwe wasmachine die het net begaf”. “Met de pas kunnen kinderen aan tientallen  verschillende activiteiten deelnemen, kennismaken met dingen waar ze nooit eerder aan toe zouden komen”. E gemeente subsidieert de vakantie pas met € 30.000 . “Hopelijk wordt daar het volgend jaar niet op bezuinigd”, aldus Nengerman.

En wat valt er  deze zomer allemaal te beleven? Negerman:“Avontuur op de boerderij; boerengolf; klimmen en klauteren; tropische vlinders kijken of naar het vogelpark , pannenkoeken bakken”’ Vakantiepas Nengerman raakt niet uitgepraat over de mogelijkheden. “Ach”, zegt zij, “kijk ook zelf maar eens op www.vakantiepas voor de regio  Leiden. Maar ze kan ‘t  gewoon niet laten een verdere opsomming te geven en attendeert op ‘LeidenSportZomer’, gratis sporten. Verschillende Leidse verenigingen bieden de hele zomervakantie gratis trainingen aan. Onder begeleiding van professionele trainers kunnen kinderen de fijne kneepjes leren van voetbal, basketbal, atletiek en rugby onder de knie krijgen. Maar ook sporten als schaken en archery attack staan op het programma.   

“En de talentenjacht, natuurlijk”. “Hiermee kunnen kinderen hun (verborgen) talenten ontdekken. Muziek, sport, koken, dans of wetenschap. Alles lekker uitproberen met je Vakantiepas. VakantiePassers worden bij de bibliotheek ‘gehuldigd’ met een Vakantiepas medaille als ze vijf activiteiten hebben volbracht deze zomer”.  De LeidenSportZomer start op zaterdag 20 juli met het ‘Open Kampioenschap Hard op het Goal Schieten’ en duurt tot en met zaterdag 31 augustus. Veel activiteiten worden mogelijk gemaakt door de brede steun van BplusC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *