Geen woonits achter de Valeriusstraat

Het college van B.&W. heeft zich bedacht, de 16 containerwoningen van de Sumatrastraat gaan niet naar de twee grasveldjes tussen de (achterzijde) van de flats aan de Valeriusstraat en de Vijf Meilaan. “Ik ben bij een bewoner op bezoek geweest en het kán echt niet,” verklaart wethouder Marleen Damen de heroverweging van het  stadsbestuur.

Wat bracht u op andere gedachten? Damen: “De afstand van de woonunits en het balkon van de mevrouw die ik bezocht, is echt te klein, echt inbreuk op haar privacy”. Daarbij komt ook dat Damen het flink aan de stok heeft met de gemeenteraad, die boos is niet tevoren geraadpleegd te zijn.

Er moet nu wel een nieuwe plaats gevonden worden; eerder kwamen 18 plekken in aanmerking. Indertijd kwam juist Zuid West boven drijven omdat deze wijk zo ruim van opzet is. Maar uit de reactie van Damen blijkt dat de vaart een beetje uit het project is. Binnen een half jaar moeten de 16 woonunits wel weg uit de Sumatrastraat maar ze kunnen ook ergens tijdelijk gestald worden. De Finch woningen kostten ca. 100.000 euro per stuk en gaan ongeveer vijftig jaar mee.

Er rouleert wel een ongeautoriseerd kaartje van de stad met mogelijke locaties. De kringetjes staan onder andere  in de Zeeheldenbuurt nabij de Evertsenstraat en in de Stevenshof bij de Kenauweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *