Nieuwe Valkbrug stijlvolle entree tot de binnenstad

Op 16 juli vierde de gemeente dat de werkzaamheden aan de Lammermarkt en de Valkbrug klaar zijn. Na 1 1/2 jaar, met een onderbreking van 3 maanden in de winter,  is de brug gereed en behoort het verkeer oponthoud op  het Schuttersveld tot het verleden. Wethouder Fleur Spijker bewondert de aanwinst van de stad. “Het zijn vier bruggen die het water van de Rijnsburgersingel overspannen, het is een waaier van bruggen”, zegt bouwer Raymond van Hengeveld van de firma Van Boekel. Het is een vaste brug met een doorvaarthoogte 1, 75 m. De brug is een stijlvolle entree naar de binnenstad.

Er zijn geen stoplichten meer op het kruispunt het verkeer kan onbelemmerd doorrijden. De Rijnsburgersingel richting de Bruine Boon is een richting verkeer geworden. Door led lampjes s ’avonds aangelicht. Het is nog wel kaal er om heen. In het najaar wordt gras ingezaaid en worden er 16 bomen geplant. De leuningen van de brug zijn van gegoten aluminium en doen denken aan plantenstengels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *