Ons uitlaatgebied wordt beter schoongehouden

“Heb je ’t gelezen baas, de hondenpoep wordt steeds beter opgeruimd”. Voordat Senna de krant brengt, leest zij altijd snel even de artikelen die haar interesseren. “Ook staan er wat mededelingen in de krant over veranderingen van het losloopgebied”. Dat zijn gebieden waar de baas niet met een riem achter me aan hobbelt en hij lekker moet zoeken waar ik gepoept heb, gaat door haar Bernersennerkop.

Vanmiddag voor het eten maar even poolshoogte nemen bij de kinderboerderij, denkt zij, volgens de krant schijnt een stukje uitloopgebied te vervallen van het Merenwijkpark ten zuiden van Broekweg. De baas trek ik er wel naar toe straks, ik begrijp die dingen toch sneller dan hij. Onderweg kom ik wel andere honden tegen die de summiere gemeentelijke aanwijzing beter begrijpen. Ha, daar is Kees al, dat is de alwetende keffende kletsmeier.

Ik heb de gemeente gebeld, blaft hij mij toe.  “Het gaat om het stukje dat dicht bij de hoofdingang van de kinderboerderij ligt, voortaan moet je daar aangelijnd zijn”. “Verderop mogen wij wel loslopen in het park. De maatregel is nodig omdat veel loslopende collega’s door de openstaande poort van de kinderboerderij naar binnen lopen”.

De weg naar de kinderboerderij is met heerlijke luchtjes. Rechts de varkens die stinken hemels, links de vogels. Met die luitjes heb ik niks, opscheppers, kabaalmakers, steeds maar pronken met hun veren. Hé, gezellig druk op bij de boerderij, veel kinderen die denken dat ik bij de boerderij hoor, willen mij allemaal aanraken en knuffelen. Een boxer fluistert in mijn oor dat er ook iets aan het uitloopgebied van ’t Joppepad (Veerpolderpad) veranderd is, heeft hij in de krant gelezen. Mijn baas vindt naar het Joppe te ver lopen. Hij komt daar alleen om de gratis poepzakjes van de gemeente Teylingen te scoren. Als een van jullie, Leids Nieuwsblad lezende honden, nog nieuwtjes heeft, mail mij gerust.  Sennaberner@yahoo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *