Toosten op het Nieuwe Jaar bij ‘Wunderbar’

Een toost op het Nieuwe Jaar met chocolademelk en Glühwein aan het einde van de laatste Vitaility Walk in 2019. Vier keer per jaar wandelt een clubje Leidenaren door de stad, einddoel dit keer de Kerstmarkt. Start vandaag Leiden C.S. zeezijde. Wat schiet de bouw van de Lorentz op! Er komen onder andere 167 huurappartementen, commerciële ruimten en kantoren.Plus een stalling voor 4.800 fietsen in de kelder. Heineken trekt er in met z’n hoofdkantoor en ze zijn van plan er een Brewpub te vestigen.

De wandeling gaat verder langs de Rijnsburgersingel. Er staan sinds kort drie bankjes langs de weg die uitzicht bieden op … de huizen aan de overkant. Bankzitter keren uitzicht op Molen De Valk en het Lammerschanspein de rug toe,  foutje!

Via Volmolengracht en Hooglandse Kerkgracht door de Beschuitsteeg naar de Kerstmarkt. Gezellig vol. Het lijkt wel of dit jaar de kramen niet zo hutje mutje staan opgepakt. En de verhouding horeca- en koopjes kramen met 50/50 aardig in balans is.  Even kletsen met de huurders. Ze zijn tevreden. Vorige week in Dordrecht zijn ze na twee dagen uitgeregend, vertelt een.  Ja, de verkoop moet wel de forse huur opbrengen. Ik zie de verkoopprijzen en informeer vrijmoedig naar de huurprijs voor een kraam gedurende de volledige Kerstmarktperiode?  € 1.500 is een kraampje voor 10 dagen. Bij ‘Wunderbar’ verkoopt de chocolademelk (met of zonder slag? ) en de Glühwein als een tierelier. “U krijgt een euro terug als u de beker retourneert”, zegt de exploitant. Leiden gezellig én duurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *