Wethouder met groene vingers opent groentepark in Zeeheldenbuurt

Vrijwilligers van de stichting ‘Leiden Oogst’ gaan dit jaar op de ‘Groentepark Bontekoe’ seizoengroeten verbouwen voor de voedselbank. Wethouder Ashley North tekende woensdag een overeenkomst waarin hij het landje, circa 1000 m2 en onderdeel van het Bontekoepark, daarvoor in bruikleen gaf. North loofde het initiatief en uit zijn speech bleek dat hij zelf een enthousiast gelegenheidstuinier.

We hopen dat we onze klanten vanaf voorjaar 2020 met de oogst van het groentepark (gedeeltelijk) kunnen voorzien van vers geteelde biologische groente”, zegt Paula van Kesteren woordvoerder van de Voedselbank. Er doen circa 430 huishoudens uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude wekelijks een beroep op de Voedselbank, ongeveer 1.000 mensen waarvan ruim 1/3 kinderen. De voedselbank Leiden e.o. heeft altijd een tekort aan verse producten, vertelt Van Kesteren met name aan groente en fruit. Boontjes, veel boontjes, luidde al de voorjaarsbestelling.

Duurzaam telen

“Ook vrijwilligers uit onze Leidse wijk doen mee”, aldus Annemarie Koopman van de buurtvereniging Zeeheldenbuurt. “Een groentepark brengt de natuur dichterbij.  Duurzaam telen, geen bestrijdingsmiddelen, dicht bij de consument geproduceerd voedsel. Het zet de stadsbewoner aan ’t denken over de toekomst van onze aardbol”.

Als je deze zomer langs fietst en wilt weten waarom de courgettes in uw tuin dit jaar een stuk kleiner zijn dan twee jaar geleden? Stap even af bij de ‘Groentepark Bontekoe’ op het kruispunt Heemskerkstraat en de Bontekoestaat. Zij weten hoe je dat moet voorkomen. Misschien kun je  meteen meehelpen, handen zijn altijd welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *